Categories
Egyéb kategória

Jutta Kellenberger Interjú

 • Szia Jutta, hogy vagy?

Szia Kornél , köszönöm nagyon jól.

 • Barcelonában is túl vagytok már a koronavírus helyzeten? 

Igen, nagyjából véget ért, már szabadon utazhatunk Európán belül.

 • És hogyan élted meg ezt az időszakot, ezt a bezártságot ebben az időszakban?

Először nagyon örültem neki, amikor márciusban visszajöttem Barcelonába, örültem,hogy rengeteg időm van a gyakorlásra, aztán néha már kicsit kezdtem magányosnak érezni magamat. Ekkor kezdtem el tartani az online tréningeket, amitől aztán újra kevésbé éreztem magam magányosnak. 

 • Köszönöm. Kérlek mondj pár szót magadról, hiszen mi már évek óta ismerjük egymást, de sokan most találkoznak veled először. Mesélj magadról, és arról, hogy hogyan találkoztál ezekkel a taoista gyakorlatokkal.

Mindig is érdekeltek a spirituális gyakorlatok, de igazából azt se tudtam, hogy mik ezek. Először a vallásokat kezdtem el vizsgálni, sok mindent kipróbáltam , de egyiket sem éreztem igazán elegendőnek. Aztán egy napon a kezembe került Mantak Chia egyik könyve, amit elolvastam, a Mikrokozmikus Pálya meditációról. Nagyon érdekesnek találtam. Kipróbáltam. 

Megcsináltam a gyakorlatot, a pályára koncentráltam. Aztán 1-2 év múlva találkoztam a mesterrel Münchenben. Ez egy 2 napos tanfolyam volt az alapokról, és a Mikrokozmikus pályáról. 

Amikor itt gyakoroltam, sokkal erősebben éreztem a Mikrokozmikus pályát, mint amikor otthon egyedül gyakoroltam, pedig közben Chia mester még csak rám se nézett.

Ez nagyon érdekes élmény volt, akkor döntöttem el, hogy ezt én is megtanulom. 

És ez lett belőle, most itt vagyok! 🙂 

 • Beszéltél nekünk a Mikrokozmikus Pálya gyakorlatról. Mit gondolsz, melyek ezen kívül Mantak Chia Egyetemes Gyógyító TAO rendszerének legfontosabb gyakorlatai?

A fő gyakorlatok a Belső Mosoly és a Hat Gyógyító Hang, hiszen ha ezeket a meditációkat gyakorlod, ezek hatással lesznek az életedre, a mindennapjaidra. Fejlődni fogsz tőlük, még ebben a zavaros, “koronavírus időszakban “ is. Ezek a meditatív gyakorlatok segítenek kezelni az érzelmeinket. 

 Vannak másfajta gyakorlatok, ahol el tudsz vonulni egy kolostorba, egy “asramba”, ahol elzárkózol a világ elől, és csak a saját érzelmeiddel kell megbirkóznod.  De a Hat Gyógyító Hang segítségével itt tudsz maradni a világban, gyakorolni és itt tudsz fejlődni, ezért szeretem ezt a gyakorlatot nagyon. 

 A TAO mindenkinek szól, nem kell elvonulni a világ elől, hogy gyakorolhass.

A Mikrokozmikus Pálya pedig összeköt az energia központjainkkal, vagy ahogy az indiaiak mondják, a csakráinkkal. Ha kiegyensúlyozod ezeket a központokat, azzal beindítod az öngyógyító folyamatokat. De mivel a Mikrokozmikus pálya nem csak bennünk, hanem odakint is van, ezért ez egy spirituális gyakorlat is , ez egy nagy átalakulás kezdete. 

 • Mesélj nekünk arról, hogy milyen változásokat hozott az életedbe, hogy egyre mélyebbre mentél ezekben a gyakorlatokban?

Először is, egyre több önbecsülésem lett. Önbecsülés nélkül nőttem fel, ezen sokat sikerült fejlesztenem.  És a belső boldogságomon is sokat fejlesztettem, ezek egyre kevésbé függtek a környezetemtől, a családomtól. Aztán voltak különböző női problémáim, amiket meg tudtam oldani. Ez egy nagy áttörés volt számomra, amikor megértettem, hogy minden a Csí-n alapul. Mind különböző problémákkal küszködünk: menstruációs problémák, meddőség és hasonlók. De ezek mind olyan állapotok, amelyek azért vannak mert nincs elengendő Csí-nk, valahol elakadtak az energiák. Miután ezt felismertük, rendbe is tudjuk hozni magunkat. 

Aztán azokban az években, amikor belementem a haladóbb gyakorlatokba, azok is nagyon jót tettek nekem.

 Kapcsolatba kerülni a világegyetemmel, az egy nagyon tápláló, nagyon kielégítő gyakorlat. 

 • Szerencsére te már évek óta tanítod is ezeket a gyakorlatokat, és ez év augusztusában Budapesten láthatunk téged vendégül, ahol először egy egy napos alapozó tréninget tartasz férfiaknak és nőknek,  aztán pedig egy két naposat csak hölgyeknek. Kérlek mesélj nekünk erről a tréningről.

Nőként nagyon szeretek nőket tanítani. 

Az egész TAO gyakorlat egy ezoterikus gyakorlat. A női szexuális energiákkal való gyakorlás, csak úgy mint a férfiaknál is,  egy ezoterikus gyakorlás. Nem úgy van, hogy csak egyszer megcsinálom, és készen is vagyok. Meg kell tanulnod és gyakorolnod kell ezt a dolgot, de nagyon megéri.

Az egyik legfontosabb gyakorlat a hölgyek számára a tojással való gyakorlás, amivel fokozni tudják a keringést ezeken a területeken. Hiszen irányítani szeretnénk az energiát, de ha nem érzünk semmit, úgy nehéz irányítani. Aztán a petefészek légzés , ami mindennek az alapja. 

A nőknek sokkal nehezebb kapcsolódni a saját szexualitásukhoz, mint a férfiaknak. Hiszen a férfiaknak minden odakint van, csak meg kell érinteni magukat, és jönnek az érzések, de a nőknél ez nehezebben megy, azt hisszük, hogy a férfiaknak kellene ezt megtenni, érzéseket kelteni bennünk, de véleményem szerint egy férfinak sincs annyi ideje, mint amennyit te tudsz foglalkozni saját magaddal. Tudnak segíteni, de először neked kell dolgoznod saját magadon, aztán tudtok együtt is gyakorolni.

És ez a másik dolog, amit szeretek a TAO-ban, hogy ezeket a gyakorlatokat saját magunkért végezzük.

 • Az én tanítványaim nagy része is a hölgyek közül kerül ki, és biztos vagyok benne, hogy te nőként sokkal hitelesebben tudod tanítani ezeket a haladóbb gyakorlatokat nekik, egy férfinél.

Amikor egy nő először hall a tojással végzett gyakorlatokról, olyan gondolatai lehetnek, hogy ez biztosan arra lesz jól, hogy vonzóbb legyek a férfiak számára, de valójában ez egy spirituális gyakorlat, egy ezoterikus gyakorlat, hiszen ha egy nő elindul ezen a spirituális ösvényen, és belemegy az “ 5 elem fúziója “ és  a “Kan és Li “ gyakorlatokba,  ezek nem fognak működni erős “ Csí izmok “ nélkül. Sokat kell gyakorolnod, hogy tudd használni ezeket az energiákat. 

 • És természetesen szükséged van az alapgyakorlatokra is.

Az alapgyakorlatok elengedhetetlenek! 

 • És kinek ajánlod ezt a tanfolyamot? Milyen problémákra jelenthet megoldást?

Ez a megfelelő tanfolyam minden hölgy számára, aki érdeklődik ezek iránt a dolgok iránt. Nincsen korhatár, tiniknél fontos, hogy legyen szexuális tapasztalata a tojással való gyakorlás előtt,  de más megkötés nincsen, nem lehetsz túl öreg, se túl fiatal. A gyakorlatok mindig jó hatással vannak ránk, hiszen az “ Alsó kapu” , a gátunk,  amit Élet és Halál pontnak is hívunk, Hua Yin-nek, ha nincs edzett állapotban, sok életenergiát tudunk ezen keresztül veszíteni,  ami később sok problémát tud okozni, méhsüllyedést, és hasonlókat.

A lényeg, hogy nincsen szükség semmilyen előképzettségre a tanfolyamhoz, teljesen az alapoktól fogunk indulni. És az első napra a férfiakat is várjuk !

 • Köszönöm szépen Jutta, hogy rendelkezésre álltál erre a videó interjúra, várunk téged augusztusban Budapestre! 

Köszönöm, szia ! 🙂